22-02-2019: Få gratis udgave af Jagttegn og bliv oprettet som kunde med login i SEGES' nye netbutik

Hvis du bruger Jagttegn som det primære undervisningsmateriale, kan du få et gratis eksemplar af bogen. Udfyld og send formularen, så sender vi den nyeste udgave af bogen til dig uden beregning.

22-02-2019: Stor opbakning til foredragsaften i markvildtets tegn

Der var stort fremmøde fra både nær og fjern, da Ballum Jagtforening i midten af februar havde inviteret til foredragsaften med særligt fokus på markvildt og agerhøns.

22-02-2019: Bundne signaler til FM er nu offentliggjort

De udtrukket signaler til Forbundsmesterskabet i jagthorn 2019 er nu tilgængelige på blæsjagthorn.dk.

21-02-2019: Sådan godkender politiet ansøgninger om jagttegn

Blot fordi du tidligere har indløst jagttegn uden problemer, er det ikke en selvfølge, at det sker igen. Hvert år skal alle jægere, som ansøger om jagttegn, godkendes af politiet, før jagttegnet udstedes.

21-02-2019: Brexit: Går du på jagt i England eller Skotland?

Skal du på jagt i Storbritannien i nær fremtid, skal du være opmærksom på at reglerne sandsynligvis ændrer sig som følge af landets exit fra EU den 29. marts.

18-02-2019: Hjælp miljøet: Ekstra præmie til den bedste idé

I slutningen af januar udlovede Danmarks Jægerforbund 25.000 kr. til den gode idé, som kan modvirke, at der havner patronhylstre i havet. Nu har stor interesse for konkurrencen ført til at førstepladsen kan få hjælp til at søge patent på sin løsning.

15-02-2019: Historie om ulovligt indfanget musvåge holder ikke vand

”Fredet rovfugl fanget i ulovlig fælde”. Sådan skriver TV2 i en artikel bragt den 13. februar. Artiklen udspringer af en episode nær Brønderslev, hvor to fuglekiggere havde opdaget en levende musvåge i en fælde. I artiklen påpeges det, at fælden er ulovlig, og at dyreværnsloven er blevet overtrådt. Danmarks Jægerforbund har dog været i kontakt med ejeren af fælden, som kan dokumentere, at fælden er beregnet til indfangning af invasive arter som mårhund og mink, og den overholder desuden samtlige lovkrav. Musvågen er derfor blot en uheldig bifangst.

13-02-2019: Vagtskifte i bestyrelsen for Nationalpark Vadehavet.